sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

47 - Beer Hunters

Mies ja olut tarvitsevat toisiaan. Siksi teinkin retken parin tulevaisuudessa uutta maksaa tarvitsevan herrasmiehen kera Poriin tähtäimessämme panimoravintola nimeltään Beer Hunter's. Kyseinen kuppila on voittanut "Vuoden Olutravintola 2012"- palkinnon joten valinnan varaa oli liiaksikin saakka minun kaltaiselleni lörppähuulelle. Terassilla aika kului sukkelaan voiveitsenterävien, humalan ja maltaan katkuisten syväluotaavien olutanalyysien jakamiseen kunnes puhe alkoi sammaltaa siinä määrin että päätin kuluttaa aikaani bongailemalla ohi lipuvia autoja toinen silmä kiinni. Ensimmäisen tunnin kohdalla tulin siihen johtopäätökseen että porilaista liikenneturvallisuutta pidetään yllä siten, että paikalliset autot ovat kytketty toria kiertävään raiteeseen - samat autot rullailivat ympäri toria vain tullaakseen jälleen lähtöpisteeseensä. Aloin ymmärtämään porilaista mielenlaatua tai sen puutetta yhä paremmin.
Ehdin aiemmin Poriin tullessamme mainita keltanaamaisille tovereilleni että retkellämme olisi suotavaaa kiinnittää huomiota myös paikalliseen rekisterikilpikantaan ja etenkin numeroon 47. Jos näkisivät, raportoisivat välittömästi minulle, pyysin. Sain vastaukseksi märän kaalilta tuoksuvan pierun ja säälivän katseen - saisin toimia tässä tehtävässä yksin. Jossain vaiheessa onnetar astui puikkoihin ja olin juuri kumonnut suuhuni ison höräyksen olutta kun kilpi nro. 47 valui ohitsemme. Oluet hädin tuskin pysyivät poskissani kun osoittelin orastavassa nousuhumalassa oleville olutsiepoille autoa, joka katosi hetken päästä alamäkeen. Oluen turvottamat kasvot kääntyivät minua kohti, huomasin molempien setien suusta valuvan röröä ja kellertävää nestettä. Juhlistin tilannetta lähtemällä kohti baaritiskiä.

Seuraavien kilpien nrot 48-60 pitäisi olla hieman helpommat sillä olen ottanut autojen sijainnit talteen tässä kuluvan vuoden aikana. Huomenna pyöräilemään mestoille. Kuinka moni auto sitten onkaan vielä samalla paikalla, onkin eri juttu...

Olutta ja kilpiä - kaikki mitä mies tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti